Hasičom zrekonštruovali stanicu

25.02.2012 Košice

Moldava nad Bodvou 25. februára (TASR) - Minister vnútra Daniel Lipšic odovzdal tento týždeň hasičom v Moldave nad Bodvou ďalšiu zrekonštruovanú hasičskú stanicu. Jej obnova stála približne pol milióna eur, z ktorých 85 percent bolo hradených z fondu Európskej únie. Zvyšok nákladov išlo zo štátneho rozpočtu.
Približne 40.000 obyvateľov spádovej oblasti Moldavy nad Bodvou tak už má modernú hasičskú stanicu so zateplenou fasádou a novými dverami. \"Staré drevené okná na budove sme vymenili za plastové. Zväčšili sme šatňu pre hasičov a nainštalovali sme technológiu na sušenie zásahových odevov a obuvi. Garáže sme vybavili zariadením na odsávanie výfukových plynov, podlahu zas proti pretekaniu ropných látok,\" priblížila rekonštrukciu stanice Ľubomíra Miklovičová z kancelárie ministra vnútra.
Skvalitnenie pracovných podmienok hasičov povedie podľa nej k ich vyššej akcieschopnosti, a tak budú môcť lepšie pomáhať a chrániť občanov. \"Znižujeme tiež energetickú náročnosť budovy, čím šetríme náklady na prevádzku a údržbu budovy stanice,\" upozornila Miklovičová.
Ide pritom už o 12. hasičskú stanicu, ktorá bola zrekonštruovaná z prostriedkov Európskej únie. Okrem moldavskej odovzdalo ministerstvo vnútra zrekonštruované objekty aj v Košiciach, Spišskej Starej Vsi, Banskej Štiavnici, Snine, Čani, Detve, Myjave, Veľkom Mederi, Turzovke, Komárne, vo Zvolene, ako aj zrekonštruované zariadenie protipovodňovej ochrany v Horných Orešanoch. Rezort vnútra plánuje zrekonštruovať ešte ďalších viac ako 40 staníc.
 

Vyberte región